Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 23. februāris

Jauns zīmējums :)

Jau labu laiciņu lietoju PresiDENT zopu pastas, pārsvarā PresiDENT white.
Man patīk, laba zobu pasta par saprātīgu cenu. Arī zobu birstīti lietoju no PresiDENT sērijas. Iesaku arī citiem!

Radošajā procesā sanāk uzzīmēt arī kaut ko šādu:



Pie tam ar Marta mēnesi PresiDENT būs jauns grafiskais elements... zobiņš :)

Mīlu šos produktiņus!
Tā kā gaidam martu! :)

Gardisushi.lv ar gardu pēcservisu

Ar māsu pasūtījām sushi :)
Nav jau ne jausmas, kādi tie būs. Bet teikšu godīgi bija vairāk kā labi.
Bijām nopirkušas atlaižu kuponu www.gardisushi.lv/ tad no nolēmām to izmantot.
Piegādāja ļoti laicīgi, apkalpoja ļoti jauki un iepakoja arī jauki.




Un pats galvenais – garšoja ļoti labi!!!! :)


otrdiena, 2012. gada 21. februāris

Uzmundrinājumam!




Šo paklausos ar vien. Gaidu, kad nokusīs sniegs :)

Eko māja – ''hobbit house''

Interesanta māja ne? Kā rūķīšu mājiņa, kā pasakā...






Simons Dale (Simon Dale) no Velsas ar savu tēvu uzbūvēja savai ģimenei īstu eko māju nieka 4 mēnešos kura izmaksāja apmēram £3000. Ēka ir no dabīgiem materiāliem, nesatur kancogrēnu indes. Un ceļot šo mājiņu galvenie izmantotie instrumenti: motorzāģis, āmurs, kalts. Un pats Simons pat nav celtnieks.

Tad nu šādā mājiņā var dzīvot harmonijā ar dabu.



Paša mākslinieka mājas lapa: http://www.simondale.net/house/index.htm

pirmdiena, 2012. gada 13. februāris

Daudzfunkcionāls dīvāns "Trio"

Apvinotajā karalistē dzīvojošā dizainere Julia Hamid ir uzprojektējusi "Trio" dīvānu.  Tas ir jauks daudzfunkcionāls dīvāns ar galdiem.

Tam ir modernas līnijas  un pēc izskata diezgan tradicionāls, bet savu nosaukumu tas ieguvis no trim paneļiem, kas ļauj šo dīvānu parveidot. Dīvāns tiek piedāvāts mazu telpu iemītniekiem, lai taupītu telpas vietu. Tas praktiski ir mini galds un dīvāns vienā.

Šoreiz varbūt nespriedīsim par egonomiku, tas varbūt nebūtu piemērots sēdēšanai ilgas stundas, bet vakara pavadīšanu pie TV ar mīļajiem gan.

Šim dīvānam ir pieejami 3 galdiņi abos sānos un aizmugurē, kas viegli paceļas un nolaižas.



"Trio" Dīvāni paneļi ir izgatavoti no plāna saplākšņa. Tie saucamie galdiņi pie dīvāna malām klēpjdatoru notur pateicoties mīkstajam spilvenam, kas palīdz sadalīt svaru.

"Grāmatas" dīvāns priekš mazām telpām


Šo mazo eleganto dīvānu var pārvērst par lielu mājīgu divuļamo gultu. Tā ir ļoti laba ideja lai ietapītu vietu un viegli salikt un izlikt. .

Šo dīvānu sauc par "Book", jeb grāmatu un to ir izveidojis Itālijas dizaineri no Flou. Tā varētu teikt ir idēla robeža starp dienu un nakti.  Šim dīvanam ir divējāda funkcija, kas padara to īpaši piemērotu mazām telpām.  Pa dienu dīvāns kā moderna un eleganta interjeta lieta, bet naktī vienkārši ērta gulta.
It kā uz pirmā acu uzmetiena tas nav nekāds skaistulis un dizaina atribūts, bet kad mēs domājam par funkcionalitāti tā ir laba mēbele


Lūk risinājums mazām telpām.

svētdiena, 2012. gada 12. februāris

Etna vulkāns demonstrē savu spēku

Pavasarī ir doma doties beidzot atvaļinājumā. Varbūt beidzot atpūtīšos un spēšu atslēgties no darba un studijām?
Mans galamērķis ir Sicīlija. Vēl jau tikai sapņos... :)

Uz šīs salas atrodas Eiropas pats aktīvākais vulkāns Etna, kas patiesībā sagādā manī nedaudz uztraukuma.... Tas šonedēļ ir sācis savu darbību. Šogad Etna izrādās izvirst jau otro reizi, bet pagājušajā gadā tas izvirdis veselas 18 reizes.

Etna (Itāļu valodā pazīstama arī kā Monodžibello un sicīliešu dialektā kā Munčibedu) atrodas Sicīlijas austrumos Mesīnas un Katānijas pilsētu duvumā. Tā augstums ir 3326m, bet apkārtmērs 140 kilometri.  Tā augstums gan mainās izvirdumu rezultātā. Etna skaitās arī Itālijas valsts augstākā virsotne.





sestdiena, 2012. gada 11. februāris

Manipulācija ar fotogrāfijām

Atradu kādu interesantu mākslinieku, kas strādā ar Photoshop un taisa skaistas manipulācijas ar fotogrāfijām. Jan Oliehoek ir fotogrāfiju manipulātors, kas dzīvo un strādā Leiden Nīderlandē un kuram ir patiesi ļoti liels talants apvienot vairākas fotogrāfijas.


Šajā bildē mākslinieks kombinējis zebru un vardi.

Šajā attēlā kāds pūķa bēbis balstās uz kāda pirkstu galiem.

Šeit kombinēts kopā ir pīlēns ar žurku

Šajā makro fotogrāfijā apvienots ir nīlzirgs ar vardi.

Šeit kaķis tika sapārots ar vardi

Šeit atkal kārtējā varde ar nīlzirgu. Šī bilde tiks publicēta Crazy Photography (Vivays Publishing), kas tiks publicēta 2012 gada februārī.

Šajā bildē ir apvieots kastanis ar acābolu


Mākslinieka mājas lapa: http://www.janoliehoek.com/

Photoshop brīnumi

Viena no labām lietām ir Adobe Photoshop  programma, kas ļauj apvienot vairākas fotogrāfijas, lai radītu pilnīgi jaunu attēlu. To var darīt ar jebkāda veida bildēm: ainavas, cilvēku un pat dzīvnieku.
Te nu ir redzami pāris Photoshop brīnumi ar kuru palīdzību radam jaunas dzīvnieku sugas :)


 

  

Vairāk darbus var atrast: http://www.humandescent.com

Medaljons priekš mājdzīvnieka

Nav jau noslēpums, ka manu kaķi sauc Pele :)
Varbūt dīvaini, bet tai pašā laikā viņai tik ļoti piemērots vārds :) Uzvedās kā Pele, grauž kā Pele, pazūd dzīvoklī un nevar atrast.

Viņa man raksturā ir ļoti šiverīga, dzīvelīga un vispār draudzīga, mīlīga kaķenīte.
Viņa ir pieradināta pārvietoties auto salonā, dažkārt siltākā laikā tiek ielikta somā un iznesta ārā, tad nu acis ir lielas un ir dikti interesanti. Viņai patīk arī ciemoties, viņai nesagādā probēmas tas, ka viņa atrodas svešā vietā, tieši otrādi.... ir taču interesanti....

Tad nu nolēmu iegādāties siksniņu un arī medaljoniņu ar viņas vārdu un otrā pusē ar maniem kontaktiem, ja viņa izdomām pastaigāties kaut kur  bez manas ziņas.


Par šo jauko medaljonu varu teikt lielu paldies veikalam Dino Zoo Sky&More veikalā Duntes ielā 19a. Kādu vakaru pavisam nejauši iegriezos tajā, lai nopirktu kādu jaunu mantiņu savai mazajai draudzenei, bet tur stendiņš ar medaljoniem. Tikai nieka 5 minūtes un medaljons gatavs!
Tad nu Pelei ir gan siksniņa sarkanā krāsā, gan medaljons sarkanā krāsā!

Kapēc kaķi grauž?

Mans kaķēns labu laiku cītīgi grauž kaut ko... piemēram... čības un ne jau tikai manas :)
Manas jau pāris nedēļas atpakaļ tika sasmalcinātas un tika likvidētas.

Uz neilgu laiciņu ciemojāmies pie manas krustmātes kopā ar manu kaķēnu! Un kas tur notika?



Lūk notika kaut kas tāds. Tika iznīcinātas arī krustmātes čības.


Tad nu sāku smelties, informācijā, kapēc tā notiek.
Ir skaidrs, ja dzīvnieks grauž puķes... tad dzīvnieka organismam pietrūkst kādas šķiedrvielas un vitamīni, bet čības???

Tad nu internetā uzgāju veterinārārsta Ginta Cepurītša viedokli par šo tēmu.
 "Savukārt ar drēbju graušanu ir tā, ka kaķis mēģina šādi izrādīt savu nepatiku, protestu pret kaut ko," viņš piebilst. Būtu ieteicams, pavērot kad tas notiek, kādi apstākļi to varētu izraisīt, jo iemesli varētu būt ļoti dažādi – iņš izrāda tādu kā protestu pret saimnieku vai saimnieka rīcību, nevērību, ilgstošu prombūtni un ir citi faktori šādai mājdzīvnieka uzvedībai. Ļoti iespējams, ka ņaudētājam nepatīk dzīvojamās vietas apstākļi.


Laikam viņa  viedokliem piekrītu, jo mājās esmu vēlu bieži vai arī neesmu, līdz ar to mans mazais, mīļais dzīvnieciņš protestē :)

pirmdiena, 2012. gada 6. februāris

Lielais sals...

Mēs jau zinam, ka pēdējās dienās ir palicis ļooooti auksti.... Negribas līst ārā ne no gultas, ne no mājām!
Tad nu svētdienas rītā pirms devos uz augstskolas lekcijām apskatījos termometrā un konstatēju, ka ir patiesi ĻOOOTI auksti, tur pat jau -31 grāds! Ne par velti arī esmu apslimusi.
Bēdīgākais laikam tas, ka siltāku nemaz nesola...


Mašīnas apstājas, viss iestindzis salā. ujjjjj....


Cilvēkam liels sals bremzē nervu sistēmas funkcionēšanu, samazina ķermeņa jutīgumu un pirkstu veiklību. Intensīva sala apstākļos apģērbs, kas izgatavots no sintētiskiem materiāliem, var vienkārši sairt, tāpēc šādos apstākļos nepieciešamas zvērādas. Apkārtējā gaisa temperatūrai pazeminoties, ādas asinsvadi saraujas, aizvirzot asins plūsmu no ādas virsējiem slāņiem uz dziļākajiem audiem, ādai liekot izbalēt, bet siltumu tādējādi saglabājot.Vieglas hipotermijas gadījumā cilvēku pārņem drebuļi, rokas kļūst nejutīgas, zaudējot manipulēšanas spēju. Palielināta apsaldēšanās riska grupai pieskaitāmi motociklisti, kuri nosalst garos ziemas pārbraucienos, kā arī tirgus pārdevēji, kuri cauru dienu stāv salā un vējā, pārdodot savu preci. Reno sindroms raksturo stāvokli, kad roku vai kāju pirksti aukstumā kļūst balti, pēcāk zili un visbeidzot sarkani. Tā notiek tāpēc, ka sākotnēji asinsvadi saraujas tik ļoti, ka gandrīz visa asins plūsma tiek apturēta, bet tad tie atkal lēni sāk paplašināties. Kad asinis sāk no jauna pieplūst kāju pirkstos, kur asinsrite uz brīdi bija apstājusies, cilvēks var sajust stipras sāpes.„Ierakuma pēda” ir vietēja, aukstuma izraisīta saslimšana bez apsaldējuma pazīmēm, kuru izraisa ilgstoša uzturēšanās aukstumā un slapjumā. Audu bojājuma vietā var izveidoties tulznas, čulgas un attīstīties gangrēna, bet ļoti smagos gadījumos var pat nākties amputēt kāju. No šās saslimšanas iespējams izvairīties, ievērojot dažus vienkāršus, bet efektīvus nosacījumus. Pats galvenais ir tas, ka kājām vienmēr jābūt sausām. Turklāt jāizvairās no visa, kas varētu kavēt asinsriti. Nedrīkst, piemēram, ilgstoši atrasties vienā nekustīgā un saspringtā stāvoklī.
 (leiput.lv)