Lapas

svētdiena, 2012. gada 19. augusts

Ķeguma krusta kalns

Ķeguma krusta kalns ir vieta , ko aptvert īpaša svētība, vieta kur ikviens ticīgais var sajust Dieva pieskārienu. Dziednieki šo vietu uzskata par senču svētvietu ar īpašu enerģētisku starojumu.
Pirms vairākiem gadiem ķegumiete Inta Brokāne sajuta īpašu Dieva aicinājumu  uzstādīt  Ķeguma kalnā krustu. Viņa redzēja atklāsmi, kurā vairāki viņai pazīstamie mirušie  lūdza uzstādīt krustu, kas dotu cilvēkiem īpašu svētību. Atklāsmē tika pateikts gan krusta izmērs (tam bija jābūt 6x3metri lielam), gan materiāls (priedes koks). Divas nedēļas pirms krusta uzstādīšanas Intai atklājās Jēzus kristus, kurš viņai norādīja ne tikai vietu, kur krusts uzstādāms, bet arī to, kādam jābūt gājienam un krusta uzstādīšanas procesijai.
Šeit var apskatīt raidījumu par šo vietu:

 
Krusta kalns atrodas pie Ķeguma kapiem. Pirmais krusts uzstādīts 1997. gada 20.jūnijā, un kopš tā laika katru gadu jūnijā notiek krusta gājiens. Dziedinieki šo vietu uzskata par senču svētvietu.
 
Kusta kalnā (autores foto)
 
Ķeguma Krusta kalns atrodas pie Ķeguma kapiem (). Krusts savu mājvietu radis Ķeguma kapu austrumu malā un sākotnēji nav bijis iecerēts kā krusta kalns, bet gan tikšanās vieta kristiešiem, jo Ķegumā nebija baznīcas. Laika gaitā kalnu papildinājuši citi krusti.
 
Kartes kā atrast krusta kalnu:
Vieglāk saprotama ir pirmā karte :)
Novēlu to labāko apmeklējot šo jauko vietu!

piektdiena, 2012. gada 17. augusts

Costa Pacifica Rīgas ostā

17.augustā Rīgas ostā pietauvojies  Itālijas kompānijai piederošais kuģis "Costa Pacifica"  viens no pasaules lielākajiem kruīza kuģiem un lielākais, kāds jebkad apmeklējis Latvijas galvaspilsētu. Tas piestājis Rīgā kruīza brauciena pa Baltijas jūras reģionu ietvaros.
Kuģa lielums ir ir 35 metrus plats, 290 metrus garš, un uz tā klāja iespējams uzņemt 3700 pasažieru. Pirmo reizi tas ciemojās pie mums 2011.gada 25.maijā.
Rekur arī ātrie foto no mašīnas loga :)




 

trešdiena, 2012. gada 15. augusts

Mainam savu veidolu!

Arī apavu veikals "Ns King" Spicē uz rudens pusi nolēmis mainīt savu "kažociņu" :)

 
 
Gaidīsim veikalu pēc rekonstrukcijas – Lielirbes ielā 29!