Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 31. maijs

Sporto ar Endomondo savā telefonā


Tā kā esmu izdomājusi atkal sākt skriet, tad uzinstalēju savā Android telefonā Endomondo aplikāciju. Pamanīju, ka to lieto daudzi mani kursabiedri un draugi, nolēmu izmēģināt. Iepriekš lietoju MapMyRUN aplikāciju, bet endomondo ir tomēr ērtāka, šeit ir plaša sporta izvēle. Var izvēlēties kas sirdij tīk spēlēt tenisu, skriet, peldēt, braukt ar riteni. Paliek interesants fakts, kā var izmērīt peldēšanu ar šo aplikāciju :)

Izmantojot šo aplikāciju tiek fiksēts ne tikai laiks, cik ilgi esi sportojis, bet arī ātrums, vidējais ātrums, apļa ātrums, tiek parādīti cik apļi noskrieti, sadedzinātās kalorijas, katra kilometra noskrietais ātrums. Un pēc treniņa to ērti var apskatīt mājas lapā endomondo.com.

Varbūt ar ko labāka vēl šī aplikācija par MapMyRUN, šeit nav jāskatās visu laiku telefona ekrāniņā, cik nu es esmu noskrējusi kilometrus, bet gan to paziņo sievietes balss angļu valodā, ik pēc kilometra, pasakot kilometra laiku un kopējo laiku cik ilgi jau tiek skriets.

Iesaku jebkuram šo aplikāciju ir labs :)

pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Atziņas par Itāliju...

Itālija... bija zeme uz kuru tik ļoti vēlējos aizbraukt, tas bija sapnis. Mūsdienās to varbūt pat nav tik grūti piepildīt :)

Biju skaistākajā atvaļinājumā pēdējā laikā uz Sicīliju. Biju tur pilnas 9 dienas, bet laiks paskrēja ātri.
Tika izbaudīts siltais laiks, gūtas jaunas atziņas, apskatītas jaunas vietas un pats svarīgākais, beidzot atpūtos.

Uz Palermo devāmies no Rīgas caur Milānu. No Rīgas izbraucām dienas vidū, Palermo bijām, kad bija jau satumsis. Izkāpjot no lidmašīnas varēja just silto gaisa dvesmu. Tumsā rēgojās tuvumā kāds liels kalns, bet mēs ar vietējo autobusu devāmies uz Palermo centru meklēt mūsu šīs nakts mājvietas.

Varu teikt vienu... Palermo nav vērts ilgi uzturēties, sala ir pārāk skaista, lai pavadītu daudz laika Palermo. Tā ir netīra pilsēta, pilna ar vietējo tautu :) burzma, karstums.
Vislabākais ko  apskatīju bija katakobas un baznīcas, kas patiešām ir krāšnas. Ir vērts protams aiziet uz vietējo tirdziņu :) tur garšīgas melones, apelsīni un citi auglīši...

Kopumā Sicīlijas sala ir ļoti daudzveidīga un interesanta. Varbūt lielu emociju uzsit uz salas esošais vulkāns. Tur iekšā ir kaut kas tik ļoti varens, kas spēj iznīcināt jebko savā ceļā.  Daudzus simtus gadus atpakaļ tas pats spēja nopostīt vietējo Katānijas pilsētu.






Iesaku apmeklēt kādu no mazajām saliņām kas atrodas apkārt Sicīlijas salai. Mēs bijām uz mazo Vulcano saliņu. Pa ceļam uz turieni bija redzams Itālijas kontinents. Saliņa maza, klusa, mierīga, jūtams, ka tūristu sezona vēl nav sākusies.

Scala dei Turchi ir pasaka zemes virsū! Šī apskates vieta atrodas netālu no Agrigento pilsētas. Baltā klints un dabas skats ir satriecoši skaists.