Lapas

pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Atziņas par Itāliju...

Itālija... bija zeme uz kuru tik ļoti vēlējos aizbraukt, tas bija sapnis. Mūsdienās to varbūt pat nav tik grūti piepildīt :)

Biju skaistākajā atvaļinājumā pēdējā laikā uz Sicīliju. Biju tur pilnas 9 dienas, bet laiks paskrēja ātri.
Tika izbaudīts siltais laiks, gūtas jaunas atziņas, apskatītas jaunas vietas un pats svarīgākais, beidzot atpūtos.

Uz Palermo devāmies no Rīgas caur Milānu. No Rīgas izbraucām dienas vidū, Palermo bijām, kad bija jau satumsis. Izkāpjot no lidmašīnas varēja just silto gaisa dvesmu. Tumsā rēgojās tuvumā kāds liels kalns, bet mēs ar vietējo autobusu devāmies uz Palermo centru meklēt mūsu šīs nakts mājvietas.

Varu teikt vienu... Palermo nav vērts ilgi uzturēties, sala ir pārāk skaista, lai pavadītu daudz laika Palermo. Tā ir netīra pilsēta, pilna ar vietējo tautu :) burzma, karstums.
Vislabākais ko  apskatīju bija katakobas un baznīcas, kas patiešām ir krāšnas. Ir vērts protams aiziet uz vietējo tirdziņu :) tur garšīgas melones, apelsīni un citi auglīši...

Kopumā Sicīlijas sala ir ļoti daudzveidīga un interesanta. Varbūt lielu emociju uzsit uz salas esošais vulkāns. Tur iekšā ir kaut kas tik ļoti varens, kas spēj iznīcināt jebko savā ceļā.  Daudzus simtus gadus atpakaļ tas pats spēja nopostīt vietējo Katānijas pilsētu.






Iesaku apmeklēt kādu no mazajām saliņām kas atrodas apkārt Sicīlijas salai. Mēs bijām uz mazo Vulcano saliņu. Pa ceļam uz turieni bija redzams Itālijas kontinents. Saliņa maza, klusa, mierīga, jūtams, ka tūristu sezona vēl nav sākusies.

Scala dei Turchi ir pasaka zemes virsū! Šī apskates vieta atrodas netālu no Agrigento pilsētas. Baltā klints un dabas skats ir satriecoši skaists.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru