Lapas

otrdiena, 2012. gada 27. novembris

ZAK! Designs inovatīvie un krāsainie virtuves rīki



Kopš 1976.gada ZAK! Designs produkcija  ir apņēmusies padarīt katru ēdienreizi īpašu ar interesantiem, krāsainiem un rotaļīgiem virtuves rīkiem. Zīmols iemantojis popularitāti visā pasaulē – Eiropā, ASV, Meksikā, Japānā, Ķīnā un Meksikā. Pats zīmols nāk no Amerikas.
Virtuves rīku dizains ir ne tikai pievilcīgs bērniem, bet arī pieaugušajiem. Virtuves rīki ir piemēroti ēdienu gatavošanai. Pēc dizaina tie ir unikāli, krāsaini un pievilcīgi.

Produkti no ZAK! Designs ir redzami daudzos preses izdevumos visā pasaulē, piemēram: Glow,  Yum for kids, Celebrate,  InStyle, Everyday Food. Vairāk informācijas par to pieejams te










 
 

Linda Lykke dāņu aksesuāru preču zīmols

 

Linda Lykke – īpašas kvalitātes dāņu aksesuāru preču zīmols, kas piedāvā skaistas vilnas šalles kolekcijas, lakatus un platmales sievietēm, kuras novērtē dabiskumu.
 


Zīmola veidotāji seko līdzi jaunākajām tendencēm, dizaina un krāsu salikumiem. Piedāvā kvalitatīvus produktus no dabīgiem materiāliem – zīds, vilna, kokvilna, lins.
 
Mājas lapā tiek arī piedāvātas bildes lielā izšķirtspējā: http://lindalykke.dk/download/
 

pirmdiena, 2012. gada 26. novembris

BODUM tējkannas, kafijaskannas un virtuves rīki


"Labam dizainam nav jābūt dārgam" – Peter Bodum
BODUM, Inc (pazīstams arī Bodum)  ir kompānija, kas ražo kafijkannas, tējkannas un virtuves rīkus. To dibinājis 1944. gadā Peter Bodum Kopenhāgenā, Dānijā. 1978 gadā  dibinātāja dēls Jørgen Bodum un kompānijas izpilddirektors pārcēla uzņēmumu uz Šveici.

Jørgen Bodum
 
BODUM savā produkcijā izmanto borsilikātu, kas ir ļoti izturīgs, ja tiek pakļauts termiskam triecienam, vai karstuma apstākļiem: mikroviļņu krāsnīs, virtuves krāsnīs.
 
Bodum filosofija balstās uz vienkāršību – radīt ideāla dizaina preces par pieejamām cenām.
  
 

svētdiena, 2012. gada 19. augusts

Ķeguma krusta kalns

Ķeguma krusta kalns ir vieta , ko aptvert īpaša svētība, vieta kur ikviens ticīgais var sajust Dieva pieskārienu. Dziednieki šo vietu uzskata par senču svētvietu ar īpašu enerģētisku starojumu.
Pirms vairākiem gadiem ķegumiete Inta Brokāne sajuta īpašu Dieva aicinājumu  uzstādīt  Ķeguma kalnā krustu. Viņa redzēja atklāsmi, kurā vairāki viņai pazīstamie mirušie  lūdza uzstādīt krustu, kas dotu cilvēkiem īpašu svētību. Atklāsmē tika pateikts gan krusta izmērs (tam bija jābūt 6x3metri lielam), gan materiāls (priedes koks). Divas nedēļas pirms krusta uzstādīšanas Intai atklājās Jēzus kristus, kurš viņai norādīja ne tikai vietu, kur krusts uzstādāms, bet arī to, kādam jābūt gājienam un krusta uzstādīšanas procesijai.
Šeit var apskatīt raidījumu par šo vietu:

 
Krusta kalns atrodas pie Ķeguma kapiem. Pirmais krusts uzstādīts 1997. gada 20.jūnijā, un kopš tā laika katru gadu jūnijā notiek krusta gājiens. Dziedinieki šo vietu uzskata par senču svētvietu.
 
Kusta kalnā (autores foto)
 
Ķeguma Krusta kalns atrodas pie Ķeguma kapiem (). Krusts savu mājvietu radis Ķeguma kapu austrumu malā un sākotnēji nav bijis iecerēts kā krusta kalns, bet gan tikšanās vieta kristiešiem, jo Ķegumā nebija baznīcas. Laika gaitā kalnu papildinājuši citi krusti.
 
Kartes kā atrast krusta kalnu:
Vieglāk saprotama ir pirmā karte :)
Novēlu to labāko apmeklējot šo jauko vietu!

piektdiena, 2012. gada 17. augusts

Costa Pacifica Rīgas ostā

17.augustā Rīgas ostā pietauvojies  Itālijas kompānijai piederošais kuģis "Costa Pacifica"  viens no pasaules lielākajiem kruīza kuģiem un lielākais, kāds jebkad apmeklējis Latvijas galvaspilsētu. Tas piestājis Rīgā kruīza brauciena pa Baltijas jūras reģionu ietvaros.
Kuģa lielums ir ir 35 metrus plats, 290 metrus garš, un uz tā klāja iespējams uzņemt 3700 pasažieru. Pirmo reizi tas ciemojās pie mums 2011.gada 25.maijā.
Rekur arī ātrie foto no mašīnas loga :)




 

trešdiena, 2012. gada 15. augusts

Mainam savu veidolu!

Arī apavu veikals "Ns King" Spicē uz rudens pusi nolēmis mainīt savu "kažociņu" :)

 
 
Gaidīsim veikalu pēc rekonstrukcijas – Lielirbes ielā 29!



ceturtdiena, 2012. gada 19. jūlijs

Jociņi par klientiem un dizaineriem!


Mēs taču zinam, ka klienti ir dažādi un arī dizaineri ir dažādi. Ir klienti ar kuriem ir viegli strādāt, ir klienti ko dažkārt vēlamies ejam prom, nekā nākam!

Tad nu te pāris jociņi par to :)

Me: The price for the project we’re talking about will be $XXX.
Client: Really? I had another designer work on this for me last year and he did it for free.
Me: I’m sorry, I can’t work for free. You may want to try going back to him and seeing if he’ll do it for free again this year.
Client: I can’t. He’s no longer in business.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Client: We want our logo to be classy and look expensive.
After explaining my pricing, long conversations regarding the logo, and then several rounds of ideas and client revisions…
Client: We don’t want to pay more than £50 for this, as it isn’t really anything fancy.----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Client: I need a flyer designed! It goes to print tomorrow morning!
Me: I don’t usually take such tight-deadline, no-notice work. I’d need you to wire across half of the payment as a deposit first.
Client: How am I going to do that!? Our accountant will be asleep by now and it would be pretty unreasonable to wake him and ask him to work at this hour!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
I dont want dark grey. I am looking for more of a light black.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please use purple or any other innovative colour.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Client: I hate the website you designed and built for me, it’s not what I wanted.
Me: You approved the design before I built it.
Client: I know I approved it, but where does that imply it’s what I wanted?

pirmdiena, 2012. gada 9. jūlijs

Kas ir zīmols?

Mūsdienās visi kliet un saka brends, tas ir brends, tas ir labs zīmols, bet kas tad īsti ir zīmols?

Brand no angļu valodas tulkots – zīmols tas ir produkta vai uzņēmuma tēls. Tas var būt gan simbols, vārds, zīme, dizains vai visu šo nosaukto elementu kopums. Tas ir sava veida priekštats cilvēka prātos. Ar zīmolu var atšķirt konkrētu produktu no citu konkurentu produktiem. Zīmols tas arīdzan ir tajā iekļautās vērtības.

Zīmols ir arī skaidri atpazīstams nosaukums, ko uzņēmus sabiedrībā izmanto, lai tā atšķirtu uzņēmuma piedāvājumu no jebkura cita tāda paša vai līdzīga uzņēmuma piedāvajuma.

Zīmolus var iedalīt četrās sadaļās
- Vietējie zīmoli, kad reklāma tiek koncentrēta uz vienu vietu vai valsti.
- Reģionālie zīmoli, kad oarjentācija ir uz vienu noteiktu reģionu, piemēram, Eiropu
- Starptautiskie zīmoli, kad tas ir orjentēts uz visu pasauli, bet atspoguļo vietējo kultūru
- Globālie zīmoli, kad tiek aptverta visa pasaule, reklāmas visās valstīst turpat identiski vienādas, tikai dažādās valodās. Ka piemērs varētu būt McDonalds.

Zīmolam ir jābūt vienkāršam, tam ir jāizskatās labi. Zīmols darbojas tāpat ka logo.

Bet kapēc uzņēmumiem ir jāveido šis zīmols? Tās taču ir lielas izmaksas.
Kā jau minēju zīmols ir atpazīstamība citu vidū. Tas strādā kā pārdošanas instruments. Tas ir priekšstats un tas nosaka to, ko patērētājs nopirks. Ieejot lielveikalā kur ir 10 dažādas šokolādes, viņš visticamāk izvēlēsies pēc priekšstata un atpazīstamības, protams būs patērētāju kategorija, kas izvērtēts tikai cenu...

Patiesībā latvijas interneta resursos atradu vienu ļoti labu resursu – interneta žurnālu: http://www.parbrendu.lv
Šeit ir iespēja sīki, smalki visu izlasīt un izprast. Paldies tās veidotājam Krišjānim.

ceturtdiena, 2012. gada 28. jūnijs

Kaut kas jauns – CRIK CROK

Vietējos Latvijas lielveikalos parādījušies jauni čipši no Itālijas – CRIK CROK! Tie ir pirmie Itāļu čipši Latvijā. Un tie ir ne tikai pievilcīgā iepakojumā, bet patiesi gardi.
CRIK CROK ražo ICA Foods, kas liek koncentrēties uz tās mērķiem, pakalpojumu kvalitāti, kas tiek sniegta katru dienu klientam: ar trīsdesmit gadu pieredzi, vairāk nekā 92 izplatīšanas centros visā valstī. ICA FOODS ik dienu nodrošina lielisku servisu, kvalitāti un uzticamību.
ICA FOODS pastāvīgi strādā, lai piedāvātu klientiem produktus, kas ir patiešām tikai spēj radīt jaunu interesi,  pievēršot lielu uzmanību patērētāja prasībām un vajadzībām. Uzņēmums nodrošina

ICA FOODS spēj garantēt, ar augsti kvalificētu pētniecības un attīstības, vienmērīga plūsma jaunu ideju un projektu, ar mērķi apmierināt, pārsteidzoši un izklaides patērētāju. ICA FOODS nodrošina ātru un precīzu pakalpojumu, saglabājot svaigumu un kvalitāti produktiem.

CRIK CROK izplatītāji Latvijā organizēja fotokonkursu: "Es un mans CRIK CROK". Tad nu radās ideja un to realizējām ar manu kaķēnu. Tas ik pa reizei brīnumainā kārtā iegrauž kādu čipsi.
Tad nu mūsu bilde sanāca šāda:


Ar šo ideju un bildi pagaidām esam pirmajā vietā. Paldies CRIK CROK par iespēju piedalīties šādā fotokonkursā :)

ceturtdiena, 2012. gada 31. maijs

Sporto ar Endomondo savā telefonā


Tā kā esmu izdomājusi atkal sākt skriet, tad uzinstalēju savā Android telefonā Endomondo aplikāciju. Pamanīju, ka to lieto daudzi mani kursabiedri un draugi, nolēmu izmēģināt. Iepriekš lietoju MapMyRUN aplikāciju, bet endomondo ir tomēr ērtāka, šeit ir plaša sporta izvēle. Var izvēlēties kas sirdij tīk spēlēt tenisu, skriet, peldēt, braukt ar riteni. Paliek interesants fakts, kā var izmērīt peldēšanu ar šo aplikāciju :)

Izmantojot šo aplikāciju tiek fiksēts ne tikai laiks, cik ilgi esi sportojis, bet arī ātrums, vidējais ātrums, apļa ātrums, tiek parādīti cik apļi noskrieti, sadedzinātās kalorijas, katra kilometra noskrietais ātrums. Un pēc treniņa to ērti var apskatīt mājas lapā endomondo.com.

Varbūt ar ko labāka vēl šī aplikācija par MapMyRUN, šeit nav jāskatās visu laiku telefona ekrāniņā, cik nu es esmu noskrējusi kilometrus, bet gan to paziņo sievietes balss angļu valodā, ik pēc kilometra, pasakot kilometra laiku un kopējo laiku cik ilgi jau tiek skriets.

Iesaku jebkuram šo aplikāciju ir labs :)

pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Atziņas par Itāliju...

Itālija... bija zeme uz kuru tik ļoti vēlējos aizbraukt, tas bija sapnis. Mūsdienās to varbūt pat nav tik grūti piepildīt :)

Biju skaistākajā atvaļinājumā pēdējā laikā uz Sicīliju. Biju tur pilnas 9 dienas, bet laiks paskrēja ātri.
Tika izbaudīts siltais laiks, gūtas jaunas atziņas, apskatītas jaunas vietas un pats svarīgākais, beidzot atpūtos.

Uz Palermo devāmies no Rīgas caur Milānu. No Rīgas izbraucām dienas vidū, Palermo bijām, kad bija jau satumsis. Izkāpjot no lidmašīnas varēja just silto gaisa dvesmu. Tumsā rēgojās tuvumā kāds liels kalns, bet mēs ar vietējo autobusu devāmies uz Palermo centru meklēt mūsu šīs nakts mājvietas.

Varu teikt vienu... Palermo nav vērts ilgi uzturēties, sala ir pārāk skaista, lai pavadītu daudz laika Palermo. Tā ir netīra pilsēta, pilna ar vietējo tautu :) burzma, karstums.
Vislabākais ko  apskatīju bija katakobas un baznīcas, kas patiešām ir krāšnas. Ir vērts protams aiziet uz vietējo tirdziņu :) tur garšīgas melones, apelsīni un citi auglīši...

Kopumā Sicīlijas sala ir ļoti daudzveidīga un interesanta. Varbūt lielu emociju uzsit uz salas esošais vulkāns. Tur iekšā ir kaut kas tik ļoti varens, kas spēj iznīcināt jebko savā ceļā.  Daudzus simtus gadus atpakaļ tas pats spēja nopostīt vietējo Katānijas pilsētu.






Iesaku apmeklēt kādu no mazajām saliņām kas atrodas apkārt Sicīlijas salai. Mēs bijām uz mazo Vulcano saliņu. Pa ceļam uz turieni bija redzams Itālijas kontinents. Saliņa maza, klusa, mierīga, jūtams, ka tūristu sezona vēl nav sākusies.

Scala dei Turchi ir pasaka zemes virsū! Šī apskates vieta atrodas netālu no Agrigento pilsētas. Baltā klints un dabas skats ir satriecoši skaists.




ceturtdiena, 2012. gada 26. aprīlis

Latvijas eko delikateses no pašiem zemniekiem

Šodien bija ļoti darbīga diena... kā jau visas dienas manā ikdienā!
Pašā vakarā nolēmu aizbraukt līdz savai vecajai dzīvesvietai Vīlandes ielu 1, jo tur ir viens jauks veikaliņš Pūku Priedītes (www.latvijasdelikateses.lv/). Te man patīk iegriezties ar vien. Kopumā pa druskai gatavojos Itālijas ceļojumam un domāju kādu maizīti vai gaļas gabaliņu paņemt līdzi ceļasomā kārajam zobam :)

Iegriezos šodien pie jaukās saimnieces Pūku Priedītēs! Viņa no sirds mani uzcienāja ar kafiju un garšīgu zefīru, zefīrs patiesi fantastisks... Pačalojām nedaudz par dzīvi... un visādām lietām, bet tik mājīga vietiņa.

Bieži vien ir labi apzināties, ka ēd tomēr produkciju bez konservantiem un beigās saproti, ka pat kuņģis nesūrst un nesāp, jo gaļiņa nav piebāzta ar krāsvielām un ūdeni un visādām nevajadzīgām lietām.
Un šī gardā lauku maize :) mmmmmm un lauku žāvējumi!

Iesaku ik vienam!!! :)

ceturtdiena, 2012. gada 19. aprīlis

Rieker apavi – kvalitāte un gaume



Pavisam nesan pamanīju jaunu apavu veikalu – Rieker. Ar to nedaudz sanāca saskarties citādā rakursā, nevis kā vienkārši ejot garām. Alfas lielveikala Rieker veikalā mūs ar māsu sagaidīja jauka, mīļa, atsaucīga un smaidīga pārdevēja. Tā kā tuvojas pavasaris un kājās īsti nav ko vilkt, tad beigās ar māsu iedādājāmies jaunus Rieker apavus. Mūsu apavu plauktā ir jauni, skaisti, ērti Rieker apavi.

Šajās čībiņās ir tik ērti staigāt. Pat nevar just...  Tās ir ērtas, mīkstas, un elegantas :) Pie tam no īstas ādas, nekādas ādas imitācijas.

Te nu būs manas jaunās vasaras sandales. Arī šis pāris ir ļoti ērts. Pēdai patīkams un mīksts.


Nedaudz par pašu Rieker
Uzņēmums dibināts Dienvidvācijā 1874. gadā.
Kompānija ātri ieguva augstu reputāciju par kvalitāti. Tas ir ģimenes īpašums jau piektajā paaudzē.

1970. gadā jaunās mītnes tika izveidotas Šveicē un ražotne tika pārcelta ārpus Eiropas.

Mūsdienās Rieker uzņēmums nodarbina aptuveni 20.000 cilvēku visā pasaulē - 5 ražotnēs, 3 dizaina kompānijās un 16 vairumtirdzniecības vietās. Rieker piedāvā apavus un aksesuārus aptuveni 9.000 neatkarīgiem mazumtirgotājiem, galvenokārt, Eiropā.

Apavi ir unikāli un kvalitatīvi.

Liels paldies Alfas pārdevējai par laipno attieksmi.
Iesaku ikvienam Rieker apavus :)

Rieker veikali ko es zinu, atrodas: Alfa, Galerija centrs.


Pie tam man te radās maza kļūme ar apaviem, nedaudz atira  šuvums. Pārdevēja mani Alfas veikalā sagaidīja ar smaidu un nekādu negāciju, pieņēma apavus un salaboja.

Šādu attieksmi es sagaidīju pirmo reizi :) Tapēc saku vēlreiz paldies!!!!

trešdiena, 2012. gada 18. aprīlis

Itālijas noskaņās

Pēdējās dienās neskatoties uz to, ka sēžu naktīm un rakstu prakses atskaiti augstskolai :) dzīvoju Itālijas noskaņās! :)
Ritualia produkti, Felce azzurra,  un Sicīlija! :)
Es taču pēc nedaudz vairāk kā nedēļas dodos uz tālo Sicīliju!

Ar pārvākšanos arī Sicīlijas kaste ir tapusi. Iekšā kņud uztraukums par to, lai kaut kas neaizmirstās! Jāuztaisa sarakstiņš :)

Sen jau vēlējos uz Itāliju aizlidot, tā ir viena no manām sapņu zemēm.

Gaidu ar nepacietību iekarto Etnas vulkānu :) un gūt labākās emocijas un D vitamīnu no saules stariņiem.


ceturtdiena, 2012. gada 8. marts

8. marts ir klāt

Šodien taču 8. marts :)
Starptautiskā sieviešu diena.

Pirmo reizi Sieviešu dienu sāka svinēt ASV - 1909. gadā.
Šobrīd oficiāli valsts svētki šī diena ir: Albānijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Kamerūnā, Ķīnā, Kubā, Itālijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Maķedonijā, Moldovā, Mongolijā, Melnkalnē, Krievijā, Serbijā, Tadžikistānā, Ukrainā, Uzbekistānā (sasaistot to ar Mātes dienu) un Vjetnamā.

Līdz 2008. gadam Latvijā Starptautisko sieviešu dienu nesvinēja ideoloģisku apsvērumu dēļ, saistot to tikai un vienīgi ar PSRS okupācijas mantojumu, tomēr kopš 2008. gada tā oficiāli atzīta par atzīmējamu dienu, taču ne brīvdienu. Tradicionāli 8. martā sievietes tiek sveiktas ar ziediem un laba vēlējumiem.

Arī mani šodien, protams, apsveica!
Paldies mīļajiem vīriešiem! :)



Jauku dieniņu visiem!