Lapas

pirmdiena, 2012. gada 30. janvāris

Kā gūt spēku un dzīvesprieku?

Mēs neesam mašīnas, vai roboti. Viena diena mums ir veiksmīga, cita ir ne tik veiksmīga, bet gadās dienas, kad sabrūkam un pat tik tālu, ka nespējam piecelties. Tad apstājamies un sākam no vietas runāt, cik dzīve ir slikta... Bet patiesībā jau viss nav tik melns kā liekas.


Viens no pirmajiem glābiņiem būtu satikt kādu draugu vai paziņu, kurš ir izteikti pozitīvs un dzīvespriecīgs. Labs garastāvoklis dažkārt mēdz būt pat lipīgs, un komunicējot ar otru cilvēciņu pielīp viņa pozitīva attieksme pret dzīvi. Man šāds glābiņš palīdz. Vēl tikai vēlos piebilst, ka galvenais ir neklusēt, bet ar kādu izrunāties. To nedarot viss krājas, krājas, krājas un krājas tik tālu, ka tas jau līst pāri malām.

Pēc zinātnieku domām, cilvēka dzivesprieku un pozitīvo attieksmi pret dzīvi nosaka „laimes gēns”. Tas praktiski ir iedzimts, tomēr daudzi speciālisti uzskata, ka strādajot ar sevi var sasniegt izvirzītos mērķus, un skatīties uz dzīvi daudz pozitīvāk.

Kā viens no treniņiem, ko iesaka speciālisti, ir trenēt pozitivismu savā personībā. Proti, katrā dzīves situācijā atrast pozitīvo. Iemācīties sadzīvot un pieņemt reālas un nepatīkamas situācijas. Tā trenējot savu pozitīvo attieksmi var iemācīties nākotnē automātiski saskatīt visās situācijās pozitīvo.

Vēl viens ne mazāk svarīgs faktors, kas atbild par labu noskaņojumu, ir cilvēka fiziskais stāvoklis. Ir jāievēro pareizu ēšanas ritmu, regulāri jānodarbojas ar sportu, kā arī papildus var apmeklēt dažādas procedūras, kas cilvēku relaksē, piemēram pirts, masāžas un citi SPA procedūru apmeklējumi. Tas palīdz cilvēka organismam harmoniski darboties, kas savukārt atsaucas arī uz cilvēka noskaņojumu. Vairāk smaidam, mums vairāk ir enerģijas un esam gatavi gāzt kalnus. Pieceļamies ar jaunām idejām.Tātad nepietiek ar to, ka mēs sēžam mājās, gaidam kad atnāks iedvesma un neko nedaram. Kaut vai viens no piemēriem, nebraucam ar transportu mājās, bet ejam ar kājām, bet ja tālu dzīvojam, izejam kaut vai pastaigāties, paslēpot, pabraukt ar riteni, paskriet. Nedaudz sportisku aktivitāšu pavisam noteikti netraucēs, tas tikai palīdzēs gūt papildus enerģiju.

Un kā viens no svarīgākajiem ieteikumiem, lai cilvēks justos dzīvespriecīgs, ir mēģināt rīkoties un darīt lietas, kas sniedz prieku. Tas noteikti nav skatīties TV ar čipšu paku :)  Citam tās būs kardinālas dzīves izmaiņas, kas skars ģimeni, darbu, profesijas izvēli vai darba maiņu. Bet tas var būt arī nelielas pārmaiņas, izvēlēti dienas rituāli, kas sniedz prieku, vai arī kādi jauni hobiji vai nodarbošanās, kas piepilda ar dzīvesprieku un pozitīvām emocijām.

Lai cilvēks būtu dzīvespriecīgs, enerģisks, smaidīgs ir jābūt balansā ģimenei, attiecībām, darbam. Tas jau laikam jebkuram saprotams, ja kāda no šīm komponentēm nedaudz klibo, tad sāk klibot arī citas. Protams, mēs nevarm veidot sev apkārt ideālu dzīvi un izplānot to no A-Z. Bet vismaz varam uzstādīt sev mērķus pēc kuriem tiekties. Jo bez dzīves mērķiem mēs teiktu esam nekas...

Bet te jau mēs spējam filozofēt daudz :)

Intuīcija un nojausma

Vai tad nav bieži tā.... kāds saka iekšā nē :) Vai kāds saka iekšā JĀ :)
Ir taču, ir... un to mēs saucam par intuīciju :)

Saka, ka sievietēm tā ir daudz izteiktāka, jo sievietes daudz  vairāk domā, analizē, un atkal domā, viņas biežāk ļaujas emocijām, iekšējām sajūtām. Tā taču ir sievietes būtība ne? Cik reizes mēs esam teikušas: " Es taču zināju, ka tā notiks!", vai arī "Es jūtu, ka nebūs kā vajaga..." Savukārt vīrieši bieži uzskata, ka tas nav vīrišķīgi un noliedz to visu.
Ar to kārtējo reizi saskāros un pieķēru sevi tā sakam, tapēc kas tad vispār ir intuīcija?
Intuīcija ir paņēmiens, ar kuras palīdzību mūsu Dvēsele un Sirds sazinās ar mūsu Apziņu, un tā iziet tālu ārpus loģikas un tā dēvētā veselā saprāta robežām. Cilvēkam piemītošā intuīcija izmanto ne tikai vizuālos tēlus, bet arī simbolus, metaforas, arhetipus, dažādus cilvēces attīstības laikā uzkrātos neordināros paņēmienus un formas. Tieši tāpēc intuīcija, salīdzinājumā ar citām mums zināmām ordinārām izziņas formām, ir vairakkārt bagātāka.
Cilvēks, kuram piemīt attīstīta intuīcija, spēj ļoti precīzi un savlaikus uztvert zemapziņas pārraidīto informāciju – piemēram, pēc sarunas biedra intonācijas, mīmikas, žestiem, acu skatiena viņš spējīgs precīzi noteikt, ko šis cilvēks negrib vai nespēj pateikt pilnībā atklāti. Faktiski visa tāda veida informācija nekad nenokļūst mūsu uzmanības lokā, tā nav pakļaujama apzinātai kontrolei, tomēr tā mums nezūd pavisam, gluži otrādi – zemapziņas līmenī veido un uzkrāj intuitīvo pieredzi. Šīs intuitīvās pieredzes krājums veidojas līdztekus mūsu gribai un vēlmei, pilnībā no tā neatkarīgi, un cilvēks pats to nespēj apzināti lietot vai papildināt, lai gan tā spēj būtiski iespaidot mūsu darbības un uzvedības raksturu. Intuitīvā pieredze nosaka to gultni, kurā rāmi plūst mūsu domāšanas upe.

KAS NEPIECIEŠAMS, LAI ATRAISĪTU UN ATTĪSTĪTU INTUĪCIJU?
  1. Allaž garīgi bagātināt apziņu. Nepieļaut ilgstošu ieslīgšanu sīku, sadzīvisku problēmu risināšanā. Katru dienu jārod laiks, lai bagātinātu savu apziņu. Pārliecinoši atsijāt visas liekās, bezvērtīgās domas un emocijas.
  2. Iemācīties „nedomāt” svarīgākajos mirkļos. Intuīcija sāk strādāt tikai tad, kad pārstājusi darboties loģiskā darbošanās. Loģika gan arī ir nepieciešama, taču – visam savs laiks.
  3. Likvidēt visus attieksmes stereotipus. Katru reizi no jauna izprast to, ko jūs jau zināt. Ikvienā savā darbībā rīkoties radoši.
  4. Nebaudīt ilgstošu bezdarbību. Izrādīt ierosmi un iniciatīvu. Rodoties jebkādam jautājumam, izdarīt visu iespējamo, lai atbildi rastu pats saviem spēkiem.
Dažkārt jau viegli teikt, bet vai ir viegli izpildīt? Laikam jau nē...

    svētdiena, 2012. gada 29. janvāris

    Dzīve kā spēle!


    Dzīve ir ļoti interesanta, tā vajadzīgajā brīdī saved kopā cilvēkus, lai kādu laiku tie bagātinātos viens no otra un kad process noslēdzies, tad tos izšķir.... lai viss notiktu atkal no jauna. Tāpēc mums jāiemācās bagātināties pašiem, lai bagātinātu cilvēku, kas mums ir blakām.

    Nekas pats par sevi nav ne pareizs ne arī nepareizs... Viss ir vienkārši... Ja dvēsele pilna prieka, tad ir laime pašam un ir ko arī citam dot.  Iegūt šo skaisto dvēseles stāvokli es novēlu ik vienam!

    Mēs satiekam tikai tos, kuri mums ir jāsatiek, un satiekam tikai tad, kad tam ir jānotiek. Tikai mēs to neapzinmies... Mēs saņemam to, ko esm plenījuši un tik daudz, cik esam citiem devuši.

    piektdiena, 2012. gada 20. janvāris

    Gatavojamies Nike Riga Run

    Pagājušo gadu saņēmos uz Nike Riga Run pasākumu un noskrēju savus pirmos 10km bez apstājas :)
    Bija forši!
    Bet vel foršāk bija sajūta, ka savu dalības maksu es ziedoju slimiem bērniņiem. Teiktu ka izcila sajūta, ka spēj kādam palīdzēt vnk arī sportojot – darot sev labu un citiem.
    Man patīk skriet un ne tikai. Tikai kā zinam mūsdienās ir ļoti saspringts laiks, daudz darbi un mācības un nevienmēr spēj aiziet paskriet pa vietejo parku vai sporta zāli.
    Te iedvesmojošs video!
    Video!!!

    un arī  jaunais Nike riga Run klips :)
    Nike Riga Run Himna

    Par himnas autoru tika izvēlēts Ralfs Eilands kopā ar Lady's Sweet.

    Un kas tad sīkāk ir Nike Riga Run?


    Tas ir lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā, kurā notiek sacensības četros sporta veidos – skriešanā, skrituļslidošanā, rollerslēpošanā un nūjošanā. Visi savāktie finansu līdzekļi no dalības maksām tiek pilnībā nodoti organizācijas "Ziedot.lv" projektā "Mazajām sirsniņām" iesaistītajiem bērniem, kuriem katrs iegūtais lats nozīmē spert soli tuvāk veselības atgūšanai un nostāšanos uz savām kājām. Tieši šī bijusi galvenā motivācija tiem vairākiem tūkstošiem cilvēku, kuri piedalījušies "Nike Riga Run" pasākumos. Vislielāko atsaucību guvusi skriešana, kurā startējuši daudzi valsts labākie sportisti, pērn arī vienlaicīgi cīnoties par Latvijas čempionu titulu 10 kilometru šosejas skriešanā. Savukārt tie, kuriem tik gara distance šķiet pārāk liels izaicinājums, dod priekšroku 4x2.5 kilometru stafetes skrējienam, kurā atsevišķa rezultātu ieskaite ir skolēniem, noskaidrojot ātrākās un atraktīvākās Latvijas skolas nosaukumu, iegūstot vērtīgas balvas no "Nike Riga Run" sadarbības partneriem – "Swedbank" un Latvijas Olimpiskās komitejas.

    Šogad NIKE RIGA RUN 2011 notiks 26.08.2012. Šis gads būs atkal īpašs :)

    ceturtdiena, 2012. gada 12. janvāris

    Šad un tad arī jāiepērkas!

    Šad un tad cilvēkiem arī jāiepērkas, vai ne tā? Sievietēm parasti šis process, kad viņa ir nopirkusi kaut ko jaunu sev vai mājas lietām izraisa pacilātas emocijas.  Vēl tagad atceros to dienu, kad "AlanDeko" veikalā nopirku vāzi ar skaistiem ziediem... priecājos par to vēl šodien, ieejot savā virtuvē :) bet tā jau ir cita tēma.
    Patiesībā pēdējā laikā ļoti aktīvi apmeklēju internetvietni MemberShop.lv. Teikšu tur var atrast daudz foršu lietiņu un pat par ļoti saprātīgām cenām.
    Kā pašas vietnes mājas lapā teikts MemberShop.lv – slavenāko zīmolu smaržu, kosmētikas, apģērbu, apavu, galantērijas, aksesuāru, rotaslietu, sporta preču, saimniecības preču, elektronikas preču, grāmatu, ceļojumu, biļešu u.c.preču izpārdošanas internetā ar atlaidēm līdz pat 70%!
    Pati tur laiciņu atpakaļ arī iegādājos vienu jauku lietiņu. Piegāde bija ļoti ērta ar DPD līdz pašai adresei, kur atrodies, paraksties un prece ir rokā.

    Iesaku arī Jums :)

    Jauns gads un Nonique...

    Tad nu visus sveicu ar jauna gada sākšanos. Vēlu visiem veiksmi! :)
    Jauns gads – jaunas apņemšanās, jauna dzīve, kā to daudzi dēvē.

    Kārtējo reizi vēlējos palielīties ar Nonique produkciju. Nu jau daudz produktiņus lietoju no šī ražotāja. Šoreiz par Intensive sērijau... – Mitrinoša ādu atjaunojoša sērija, satur bio noni augļa + bio aloe veras + bio laima + bio avokado + bio olīveļļas ekstratus

    Šis zīmols pilnīgi noteikti ir pelnījis ieverību, Nonique 100% sertificēta kosmētika.
    Šoreiz palielīšos par Intensive sērijas mitrinošu sejas ādas kopšanas krēmu (Intensive 24h facecreme) 50ml iepakojumā.
     
     


    Tātad par pašu produktiņu:
    Intensīvi mitrinošais un kopjošais 24h krēms paredzēts sausai, izslāpušai ādai. Augstvērtīgais bioaguļu sajaukums, kas satur noni augļus, aloe vera, olīveļļu un bio avokado nodrošina ādu ar īpaši mitrinošām vielām. Saules enerģijas piepildīta atsvaidzinošā smarža sniegs Jums jūras vēja svaigumu.

    Kapēc izvēlējos tieši šo?100% Sertificēta dabīgā kosmētika;
    • 100% Nav testēta uz dzīvniekiem;
    100% Saderība ar visiem ādas tipiem;
    • 100% Nesatur silikonus, PEG un parafīnus;
    100% Nesatur mākslīgās krāsvielas un smaržvielas;

    • 100% ļoti izteikta laba smarža.

    NONIQUE dabīgie produkti ražoti Vācijā un izstrādāti Šveicē.

    Visā Intensive sērijā ir arī vēl citi produktiņi:

    • Mitrinoša dušas želeja/Intensive showergel
    • Mitrinošs ķermeņa kopšanas losjons / Intensive bodylotion/
    • Mitrinoša sejas attīrīšanas želeja / Intensive facewash gel
    • Mitrinošs sejas ādas kopšanas krēms / Intensive 24h facecreme
    • Mitrinošs acu kopšanas krēms /  Intensive eyecreme 
    • Mitrinošas dabiskas ziepes / Intensive natural soap
    • Lūpu kopšanas balzāms  /  Intensive kiss lipbalm


    Šos produktiņus var nopirkt:
    Kolonna
    Sky veikalos Rīgā
    Stockmann veikalā Rīgā
    Rimi Hipermārketos
    Aptiekā "Alante"
    ShopBeauty

    Iesaku izmēģināt arī Tev.
    Arī cenas ir vidēji draudzīgas salīdzinot ar citiem eko produktiem :)