Lapas

pirmdiena, 2011. gada 31. oktobris

Latvijas Izgudrotāju diena 2011, RTU

Visu sestdienu un svētdienu pavadīju augstskolā. Varbūt izklausās ļoti skarbi, bet man patika :)Daudz jaunu emociju un zināšanu, bet ne par to šoreiz ir runa.

Augstskolā mums tika sniegta informācija par Latvijas Izgudrotaju dienu, kas notiks š.g. 4 novembrī, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Šo izstādi organizē biedrība "Connect Latvia" un Latvijas Izgudrotaju biedrība un notiek jau ceturto gadu.

Šīs izstādes mērķis ir paradīt sabiedrībai Latvijas izgudrojumus un palīdzēt autoriem tos tālāk virzīt tirgū, lai attīstītu mūsu valsts tautsaimniecību. Izstādē tiks demonstrēti individuālo izgudrotāju, universitāšu, pētniecības institūtu, kā arī uzņēmumu izgudrojumi un dizainparaugi. Izgudrotāji eksponātus gatavos pēc iespējas viegli saprotamā un uztveramā veidā, tādējādi palielinot komunikācijas amplitūdu sarunās ar potenciālajiem investoriem, uzņēmējiem, sadarbības partneriem un citiem apmeklētājiem.

Dalība šai izstādē ir bez maksas!!!!

Arī es esmu nolēmusi šo izstādi apmeklēt, un varbūt kāds vēlas pievienoties? Savas atziņas un domas sniegšu pēc izstādes!

Vairāk informācijas: www.izgudrotaju-diena.lv

otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Vēl kaut kas no foto

Šorīt devos uz darbu un bija patiesi fantastisks skats... :) migla, tik skaista un bieza migla, ka es domāju, kur ir mans fotoaparāts, kapēc tas ir mājas? Jau uz manas ielas izejot bija balts... vissss balts :) skaists.
Bet nu pievērsīšos atkal pie nakts bildēm. Tās man ir ļoti tuvas sirdij. Nāk atmiņā kā esmu vazājusies apkārt pa naktīm ar trijkāji rokās un fotoaparātu aukstumā un fotografējusi, sava veida fans. Gribas vēl :)

Sāpju Dievmātes katoļu baznīca, vecrīgā.

Blakus Bastejkalnam.

Stambulas centrs.

Turcija

Madeira, Funčala (galvaspilsēta)

Ja rodas iedvesma, tad vari pavadīt fotografējot visu nakti. Bet vēl lielaks gandarījums ka kāda no bildēm ir sanākusi izcila :)

svētdiena, 2011. gada 23. oktobris

100% dabīgā kosmētika – Nonique

Piektdien ejot pusdienās pēkšņi man zvana kāds cilvēks no kurjerpasta un paziņo, ka man pienākusi paciņa. Paciņa? Es taču neko neesmu pasūtījusi :)
Izrādās man pienākusi paciņa no Domiro, paciņā ir daudz dažādi produktiņi – dāvaniņa.


Līdz šim Nonique es zināju tikai kā produktu kam izstrādāju dažādas dizaina lietiņas : Bukletiņus, kastītes... varbūt vēl kaut ko?


Nonique dāvanu kastīte, kurā ir 2 produkti


Dāvanu kastītē veikala plauktos


Šodien ataisīju kasti un nolēmu izmēģinātu kādu no produktiņiem. Pieķēros tad nu šim Nonique produktiņam. Izmēģināju Nonique  Luxurious ķermeņa losjonu.  Tieši šī sērija ir pretgrumbu ādas atjaunojoša sērija,  satur bio noni augļa + bio aloe veras + bio šī sviesta +bio granātābola + bio akai ogu ekstraktus. Mmm man patiesi patika, jauks produkts, patīkama smarža. Manā dāvanu kastē gan ir daudz arī citi produktiņi, bet par tiem citu reizi.


Pat manā portfolio ir vesela lapa veltīta Nonique.

Bet tagad pavisam nedaudz par Nonique....
Tātad NONIQUE - dabīgā kosmētika. Pati produkcija ir izstrādāta Šveicē un ražota Vācijā. Un es teiktu par samērā draudzīgu cenu, salīdzinot ar citiem EKO produktiem.

• 100% Sertificēta dabīgā kosmētika;
• 100% Nav testēta uz dzīvniekiem;
• 100% Saderība ar visiem ādas tipiem;
• 100% Nesatur silikonus, PEG un parafīnus;
• 100% Nesatur mākslīgās krāsvielas un smaržvielas.



NONIQUE ir piešķirts prestižais BDIH zīmogs apliecina, ka šī ir pārbaudīta un sertificēta dabīgā kosmētika. Šie produkti satur tikai dabiskās sastāvdaļas un izejvielu bāzes, dabiskos konservantus, dabiskas krāsvielas un smaržvielas. Produkti nesatur parabēnus un sintētiskos konservantus.


Vai neskan skaisti?
Kopā šim produktam ir 5 sērijas:
NONIQUE LUXURIOUS sērija – ar svaigu bio noni augļa ekstraktu, bio aloe vera, bio bišu vasku, bio šī sviestu, bio granātābolu& bio akai ogas ekstraktu, kas nodrošina dabīgu ādas šūnu atjaunošanu.
NONIQUE INTENSIVE sērija – augstvērtīgais bioaguļu sajaukums, kas satur noni augļus, aloe vera, olīveļļu un bio avokado nodrošina ādu ar īpaši mitrinošām vielām.
NONIQUE TROPICAL sērija – satur Bio noni augļa, bio aloe vera, bio kokosriekstu, bio vaniļas un bio banānu ekstraktus.
EXTREME ENERGY ENERY sērija – satur Bio noni augļa, bio aloe vera, bio greipfrūtu, bio papaija, bio mango un bio piparmētru ekstraktus.
PARADISE PUNCH sērija – svaiguma ekspolozija no Bio noni augļa, bio aloe vera, bio marakujas, bio kiwi un sulīga bio apelsīnu ekstraktiem.



Iepazīsties ar jauno, unikālo NONIQUE kosmētiku sekojošos Latvijas veikalos un aptiekās:
Kolonna veikalos visā Latvijā
Sky veikalos Rīgā
Stockmann  veikalā Rīgā
Rimi Hipermāketos – īpašos dāvanu komplektus (no 01.02.-28.02.2011)
Aptiekā "Alante"  Centra Dienakts aptieka, Tukumā, Elizabetes ielā 8
ShopBeauty.lv


Nonique – Made in paradise!

Pagalma burvība

Te nu ir tapušas bildes no skaistās mājas, kurā es dzīvoju... Dienas bildes tapusi pirms apmēram vairāk kā gada vasarā, bet šī skaistā nakts bilde tapusi tikko – vakar :) Bildē pat saskatāmas zvaignes, bija TIK burvīgs un dzestrs vakars :) super...


Foldlife – kartona mēbeles un ekoloģija

Foldlife piedāvā visa veida gofrētā kartona izstrādājumus: soliņi, krēsli, galdi, skapji, plaukti, lampu abažūri, CD vāciņi, bukletu prezentācijas stendi u.c., kam veidojam dizainu un ko pārdodam, paredzēti ikdienas lietošanai gan telpās, gan brīvdabā, visu vecumu ļaudīm, ziemā un vasarā, naktī un dienas gaišajā laikā.

Vienkāršība, ekoloģija, daudzveidīgums, individuāla pieeja un pārliecinošs risinājums – tas raksturo Foldlife piedāvāto produkciju! Tas ir Latvijas uzņēmums, kas anglisko nosaukumu ir izveidojis tapēc, ka nu jau ir arī atpazīts arī starptautiskajā tirgū.


Lielākā daļa Foldlife izstrādājumu tiek izgatavoti no gofrētā kartona. Tas ir materiāls, kura izgatavošanā 70% tiek lietota otrreizējās pārstrādes makulatūra. Foldlife mēbeļu gofrētā kartona loksnes netiek speciāli apstrādātas, tas ir papīrs.
Kartona gofrēts abažūra trijstūris brūnā krāsā.

Katrai veidotajai mēbelei iet līdzi instrukcija, kā to salikt kopā. Un ja tomēr rodas vēl jebkādas problēmas, jūs varat sazvanīt Foldlife darbiniekus un tie jūs konsultēs caur telefonu.

Lūk vēl skaistas un interesantas lietiņas:




Bet patiesi man iepatikās viņu veidotais busiņš no kartona, kas būtu laba rotaļlieta bērniem



Veikals šīm interesantajām mēbelēm atrodas: Maskavas ielā 12, Spīķeros, Rīgā, http://www.foldlife.com/

ceturtdiena, 2011. gada 20. oktobris

Ko varam paveikt ar volānu dziju?

Šodien pieķēros šalles adīšanai... drīzāk nevis adīšanai bet nu jau šalldes adīšanas turpināšnai. Sapratu, ka adīšana pamatīgi nomierina, adi  valdziņu pēc valdziņa un ieadi tajā savu mīlestību.... katrā valdziņā maza kripatiņa mīlestības, labas domas un nu jau pusšalle noadīta :) Tā kā tā ir dāvaniņa, cerams ka jubilārs būs priecīgs un viņam patiks.


Šodien izdomāju sevi palutināt ar kino seansu, kā arī ar jaunu dziju, ar kuru es varētu uzdarīnāt lūk šādu šallīti:



Vai nav skaista? Man patīk, tikai jāsaprot instrukcija kā to adīt vēl un jāpabeidz šī brīža adījums. Šī skaitās volānu dzija. Ar šo dziju adot šallīti, rodas skaisti volāni. Diegi ir YUNTEKS TEKSTIL SAN.VE TIC.LTD.STI. ražojums no Turcijas Alize un pašu produktu sauc: DANTELA. Te var apskatīt krāsas ražotāja mājas lapā: http://www.alizeyun.com/products-handknitting-aw-secilmis.asp

Internetā atradu arī instrukciju, pati gan vēl neesmu izmēģinājusi, bet teikšu, ka video ir diez gan saprotams:




Novēlu tikai veiksmi! :)


Vēl var paspēt piedalīties

Tiek izsludināts konkurss pastmarkas dizainam! Darbus iesniegt var līdz 21. oktobrim. Tātad atlikusi ir viena diena. Vairāk informācijas jaunapastmarka.lv.
Mani favorīti pagaidam ir šie:
 

Man liekas šajās pastmarkās ir lietas, kas raksturo Latviju. Mums taču ir tik patiesi skaista daba. Ļoti patīk pastmarkā ar siena ruļļiem atrisinātā lieta ar burtiem – Latvijas karoga krāsa. Laba ideja.

trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

Šodiena

Diena atkal bija pilna. Darbā sagaidīja kārtējais aukstums, jo saplīsusi apkures sistēma. Bet tas jau netraucē strādāt. No rīta piecēlos uztaisīju kārtējo savu veselīgo kokteili no piena un augļiem un devos uz darbu. Ārā tik drēgns! Rītu laikam cimdi jāvelk.


Kā katru dienu pēdējā laikā tā arī šodien es mēģināju saskatīt labās lietas un izanalalizēt vakardienas labās un sliktās lietas. Jā labās lietas vairojās :) arī labās domas vairojās.


Šodien nolēmu laicīgi pamest darba telpas. Pulstens 17.00 es izgāju no darba, vēlējos apciemot draudzeni, bet viņa bija izbrukusi no mājām līdz ar to nolēmu doties pie vecvecākiem. Vakars bija tik saulains... Es guvu vienu atziņu – es patiesi ļoti mīlu savus vecvecākus, viņi ir tik mīļi man. Ieraugot viņus tā gribas viņus samīļot un apčubināt... Un ja viņi zinātu, cik ļoti es viņus mīlu :)

Un mājās mani protams sagaidīja mans mīļais peļuks... vislielākais mans mīļums uz pasules. Saku šodienai arlabunakti! :) Rītu jauna diena nāk, jaunas domas un darbi!

Izjūti stila garšu – izlietne kā vilnis

Joel Roberts ar savu vannas istabas dizaina priekšlikumu Bathroom Innovation Award 2011 ir pievērsis uzmanību jau daudziem, izveidojot izlietni, kurā ietverts okeāna motīvs. Izlietnē ir jau iebūvēts ūdens maisītājs, kas darbībā rada īsto viļņa efektu. 

Pludmales māja ar nosaukumu "K"

Ēkas nosaukums "K" nebija izvēlēts pavisam nejauši. Ar šo burtu sākas pasūtītāja vārds. Līdz ar to šī ēka tika veidota stilizētā "K" burta formā. Šeit nedominē taisnas sienas un 90 grādu leņķi :) kā cits teiktu viss ir šķībs un greizs.






Ēka ir celta pēc arhitekta Ashton Raggatt McDougall pasūtījuma. Šo ēku bija plānots krāsot sarkanā krāsā, bet beigās tika nolemts tomēr krāsot pelēku ar sarkaniem kontrastiem. Toties interjeram kā dominējošā krāsa ir sarkana ar papildus balto.

Pats interesantākais dekors mājā ir grāmatu plauks kas ir izteikti K burta formā. Tas ir sarkanā glancētā krāsā. Kuram gan nepatiktu šāda nestandarta formas plaukts? Es par tādu noteikti priecātos, it īpaši vēl sarkanā krāsā... Un tajā es varētu salikt daudz savas grāmatas.


Pārējais interjers arī ir sarkans pamīšus ar balto. Lielas bīdāmas durvis K burta formu un augsti griesti. 

Vai tad nepiekritīsiet man ka šī māja ir patiesi interesanta....???

otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

Code

Šodiena atkal pagāja ļoti radoša :) Patiesi radoša, kā visas pārējās dienas. Esmu kārtīgi pastrādājusi pie jaunā CODE produkta. Jā CODE....
Kas tad īsti ir CODE?
Esmu sākusi darbu pie jaunas produktu sērijas dizaina izstrādes. Kura nosaukums ir CODE. Logo mums jau ir tapis. Šī produkcija dalīsies papildus 3 lielās grupās Code for home, Code for beauty, Code for children. CODE for home produkcija tiks numurēta: Code 1, Code 2, Code 3 un tā līdz 9. Šie kodi attieksies uz sadzīves ķīmiju.

Latvijā šo produktu nevarēs nopirkt. To cilvēki pirmo reizi gaismā ieraudzīs Tanzānijā šā gada beigās.
Tapa šim produktam 3 veidu logo, kas tai pašā laikā ir vienoti un atšķirīgi nedaudz.

Es jau teiktu... vienkārši un idejiski interesanti. Pasaki savam tuviniekam... aizej uz veikalu un nopēr man Code 3 nekādu pudeļu aprakstu sniegšana utt...

Paldies liels Lienītei labajam gariņam un viņas komandai par jauko sadarbību. Šodien no pārstrādāšanās Lieni sāku saukt par Ilzi :) Cerams viņa piedos :)

CODE etiķetes būs vēlāk!!!