Lapas

svētdiena, 2011. gada 6. novembris

Kailie brieži Kongresu namā

Šonedēļ biju aizgājusi uz "Domino Teātra" izrādi "Kailie brieži", kas tika rādīts Kongresu namā. Iestudējuma pamatā ir Entonija Makartena (Anthony McCarten) un Stīvena Sinklēra (Stephen Sinclair) komēdija "Ladies night", kas bijusi viena no pasaulē iestudētākajām lugām 2008.gadā.
Tas ir patiess  stāsts par to, kā Latvijas vīri striptīzu dejoja. Latviskās versijas "Kailie brieži" režisors ir Oļegs Šapošņikovs un horeogrāfs Agris Daņiļevičs, kas pats arī spēlē izrādē.


Lomās:  Lauris Reiniks, Agris Daņiļevičs, Roberto Meloni, Jānis Jarāns, Jānis Vimba, Artūrs Krūzkops un Aleksandra Kurusova


Lugas darbība risinājās kādā Latvijas mazpilsētā, kas ir saskārusies ar bezdarbu un apātiju, pret kuru cīnīties pašu spēkiem ir nolēmuši mūsu izrādes varoņi, ķeroties pie viņuprāt visai radikālām metodēm – izveidojot vīriešu striptīza kolektīvu. No sākuma likās, hmm... kas tur sanāks, vai tiešām dejos? Iekšā sēdēja intriga, vai tiešām būs striptīzs.

Izrāde bija divos cēlienos. Abos cēlienos varēja kārtīgi izsmieties un gūt labas emocijas. Katrs no puišiem bija ar savām ambīcijām, pārdzīvojumiem un noteikumiem. Pirmā izrādes daļa pagāja vienos smieklos aktieri publiku vienkārši smīdināja ar savu izpratni par striptīzu un ar savām lempīgajām un naivajām kustībām. Nebija pat sapratnes, kas sekos tālāk. Bet toties otrajā cēlienā, dejas jau bija pirmklasīgas, elegantas un gaumīgas. Teiktu pat biju pārsteigta, ka dejotāji izģērbās līdz pēdējam, atstājot priekšā cepurīti :)
Varbūt tikai nobeigums izrādei bija nedaudz par ilgu un īsti neizprotams. Te makšķernieki, te hokejisti, te ķitelīšos tērpti vīri :)


Iesaku jebkuram aiziet uz šo izrādi, tas paceļ garastāvokli pa viesiem 200% :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru