Lapas

svētdiena, 2011. gada 6. novembris

Latvijas Izgudrotāju diena 2011, RTU

Kā jau solīju, ka apmeklēšu Latvijas izgudrotāju dienu, 4. novembrī. Tā arī notika.
Pirmo gadu apmeklēju šo izstādi. Laiks gan bija ļooti maz, tikai knapi stunda, jo bija jādodas tālāk, bet šo to paspēju tomēr apskatīt.
Ļoti lielu manas uzmanības pievērsa Ivara Judrupa veidotie Drēbju pakaramie "Paņem mani". Diemžēl foto man nav, jo tas bija pats pirmais stends izstādē un nenofotografēju. Tie likās patiesi ļoti interesanti un oriģinālu, teiksim pakārt var visu ko vajaga, par to ir padomāts. Šim pašam autoram bija ļoti interesantas finiera kastes, kurās vis kaut ko var salikt, ko sirsniņa vēlas (foto no: http://latvjubuve.com):

Cita veida kastes arī autora mājas lapā: http://latvjubuve.com//index.php?lang=1&cPath=0&txt_id=2
Ar autoru var sazināties: 26429040, vai rakstot e-pastu: plywoodartlv@inbox.lv


Nākamajā stendā pamanīju interesantas koka rotaļlietas un bērnu šūpoles, autors ir Roberts Sarkisjans.
Koka rotaļlieta – grabulis paredzēts gan maziem bērniem, gan lielākiem bērniem. Tā ir veidota no tīra koka, nav apstrādāta ar speciāliem šķidrumiem vai krāsām. 

Diemžēl pie mums pārsvarā tiek piedāvātas rotaļlietas, kas pilda vienīgi izklaides funkcijas. Pirms iegādāties kādu mantiņu bērnam ir jāpadomā, vai tas ko dos bērna attīstībai. Reiz lasīju ļoti interesantus faktus par koka rotaļlietām bērniem, ka rotaļlietām ir jāveicina mazuļa domāšanu un tās palīdz attīstīt iztēli, tās ir ekoloģiskas, kalpo ilgāk, kā arī draudzīgas dabai. Mūsdienās taču ir tik svarīga ekoloģija. Tās protams ir dārgākas.

Vēl uzmanības vērtas bija koka šūpoles bērniem. Tās ir paredzētas no 1 gada vecuma. Laika gaitā bērnam augot tās tiek konstruētas atbilstoši vecumam. Līdz ar to tās kalpos ilgi, cik būs vēlēšanās. Domātas gan ir iekštelpām. Cena teiktu pat ir ļoti samērīga un cenā ietilpst arī virve. Šīs šūpoles ir aizsargātas ar ES dizainparaugu, tā kā kopēt nemaz nedomājat :). Teiktu pat ļoti laba dāvana ejot pie kāda ciemos.

Ar autoru var sazināties: 28257466, vai k-k-i@inbox.lv

"Mammu, tēti, gribu spēlēties savā mājņā! Tā mani uzrunāja reklāmas lapiņa kādā citā stendā. Mans bērnības sapnis, sava mājiņa vai leļļu mājiņa. Autore Silvija Zakke izstādē piedāvāja kartona mājas un leļļu mājiņas bērniem. Kas ir viegli pārvietojamas, savā ziņā arī ekoloģiskas. Es pat teikti šīs mājiņas bērns pats varētu pat apzīmēt, aplīmēt vai apgleznot attīstot savu radošumu. Kad mājiņa nav vajadzīga, saliekam un noliekam to citai reizei.
Foto gan man ir tikai leļļu mājiņas, bet ja vēlas google var atrast daudz informācijas par šīm mājiņām.

Ar autori var sazināties: 29719245, vai silvijazkk@gmail.com

Vēl ļoti interesats stends bija kurā bija izlikts digitālās kameras skeneris.
Ar šo ierīci var ieskanēt dokumentus daudz ātrāk nekā ar parasto skaneri. Skanēšanas laiks vienai A4 lappai aizņem 6–8 sekundes un ja šo procesu automatizē tad laiks ievērojami samazinās. Jūs tikai iedomājaties tur lejā ir iebūvēta fotokamera ar kuras palīdzību datorā var ātri ieskanēt vajdzīgo dokumentu 100%.
Kontaktinformācija: 29780402, vai karina_ivanjushina@inbox.lv

Lūk tāds ir mans īsais apskats par šo izstādi. Bet tur vēl daudz kas bija apskatāms un protams interesants. Ikvienam iesaku apmeklēt šo izstādi, tas ir to vērts.

1 komentārs:

  1. Vai jūs meklējat biznesa aizdevumu? personīgais aizdevums, mājokļa aizdevums, automašīnas aizdevums, studentu aizdevums, parāda konsolidācijas aizdevums, nenodrošinātie aizdevumi, riska kapitāls utt. Vai arī kāda iemesla dēļ jums ir atteikta aizdevuma izsniegšana bankā vai finanšu iestādē. Mēs esam privāti aizdevēji, kas kreditē uzņēmumus un privātpersonas ar zemu un pieejamu procentu likmi - 2%. Ja jums ir interese? Sazinieties ar mums šodien pa e-pastu (clintonjohnson536@bk.ru) un saņemiet savu aizdevumu šodienAr cieņu, Clinton Johnson investīciju komanda

    AtbildētDzēst